zaterdag 30 juli 2011

Nog één dag in Hanoi

Morgen wilde ik met de trein naar het noorden reizen. Het is er wel tijd voor en het wordt rond Hanoi 2 weken regenachtig. Hoewel de voorspellingen wat meevallen ga ik toch maar naar Sapa. De toeristinfo van het hotel keek wel wat raar toen ik zei dat ik geen haast had en graag overdag met de trein wil reizen. De reis van 8 uur, vind doorgaans 's nachts slapend plaats. Ze kon het wel, niet, toch wel en toch weer niet regelen. De trein vertrekt om 6:15 uur. Vroeg op dus en van te voren kaart lopen, want om die tijd is er nog geen loket open. Morgen dus alsnog regelen en iets anders gaan doen.

Tropisch buitje

Slecht weer op komst

Pho Ba

Een kom Pho Ba. Een specialiteit van het land; noodle soep, met rundvlees. Erg lekker. Het schijnt dat Pho Ba op verschillende manieren kan worden klaargemaakt en het recept steeds geheim is.

vrijdag 29 juli 2011

Hoan Kiem meer II

Ik heb 2 lessen Engels gegeven. Ze introduceerden zich als studenten die Engels leren door met toeristen praten. Met een jongen, die al goed Engels sprak, heb ik een leuk gesprek gehad. Later sprak ik een meisje die me vroeg haar uitspraak te corrigeren, terwijl zij uit een lesboekje voorlas. Ze sprak verder geen Engels en op alle vragen kwam geen reactie, laat staan een antwoord.

Hoan Kiem meer

Bij het Hoan Kiem meer. Ik ging zitten op een bankje en begon met lezen. Na een bladzijde kwam de een na de ander me vragen of ik wat wilde kopen. Tot 3 keer toe wilde iemand mijn slippers poetsen (ze zijn van leer, dat wel). Er kwam een 'toeristenjongetje' waarschuwen dat ze wel 200.000 vragen voor een klein laagje vet. Twee Vietnamese jongens op een bankje naast me lachten. De vrouw met wie ik praatte (ze bood zich als gids aan) was er van overtuigd dat ik de jongen kende.

Vanuit m'n hotelkamer

In dit hotel had ik een lekkere grote kamer. Ik ben er 1 nacht gebleven. Er mankeerde van alles aan, maar de doorslag gaf het lawaai om 7 uur van de bouw van een nieuw tussenpand.

donderdag 28 juli 2011

Hier

ben ik

nu

In Hanoi

Na weken wachten, eindelijk in Hanoi! Lekker warm en zweten. Niks geen enoying customs, zoals ik regelmatig op internet las. Het zijn je niet aankijkende jongens en meisjes. Simkaart gekocht. Geld getapt. Nu op zoek naar een bus. De taxichauffeurs afgeslagen; het kan vast goedkoper dan 400.000 dong. Jawel, samen met 17 anderen ik een minibus voor 40. Die 'duizend' spreken we hier niet uit. Er zijn geen biljetten kleiner dan 1000. '33' dong is 1 euro.

Bij de gate.