donderdag 25 augustus 2011

Dank allemaal

Als laatste bericht wil ik even iedereen heel erg bedanken voor het meelezen en meeleven. Van verschillende kanten hoor ik dat ook mensen uit onverwachte hoek mij hebben gevolgd. Heel erg leuk. Bedankt. Het was erg leuk om te doen en dat kan ook makkelijk met zo'n vakantie. :))

woensdag 24 augustus 2011

de rode stip ben ik

Ik zag Ellen dus. Inderdaad leuke voor het blog. :)
 
 

2e mail van vriend Hùng

Aan het eind van mijn vakantie heb ik hem pas geantwoord. Ik vertelde hem ovet de dingen die ik gedaan heb. Hij wil graag gids worden en daar volgt hij een opleiding of cursus voor. 

-----

Dear Chis
Hallo , Hoe gaat het met Jou !

Thank for your email.
Now maybe, you coming back to your country. I thought you will not reply my email. now im very happy when I read your email. maybe You had great day in Viet Nam - a wonderful and friendly country.

With a long holiday, I also missed my family such as you. I met a lot of Dutch in Sa Pa. I said '' hallo , hoe gaat het met jou " and I saw they ware very please such as you wrote :  "Chào Hùng" I surprised.

Everything is good, however a little busy. when i met you at Đặng Trung Hotel. I just have come to Sa Pa 1 week. and everything is very new with me from life, people, climate...and I have begun to speak English. it is different with that I studied at my school. and You help me very much. now I can speak English self - confident. I studying French with 2 person in m hotel. they also fervent and kind like you.

One tomorrow maybe I will go around the World . that is my hope from childhood.  and sure visit to Holland, country of Tulip flower,
windmills, total football - orange wind , and my idol Vandersar.

you will warmly welcome me, good friend ?

Goodluck for you and your family . if have chance please come to Việt Nam again when I will your tourguide.

Sincerely
Văn Hùng Lê

Laatste stukje

Kijken naar vreemde bagage

dinsdag 23 augustus 2011

Dat was lekker!

Op Changi, het vliegveld van Singapore.

Boardingline :)

Bij balie 12

De tas van Ellen is gevuld. Ik ben klaar om mijn bagage af te geven en mijn boardingpass te halen. :)

Terugreis begonnen

Nu ben ik onderweg naar het vliegveld. Over 30 uren ben ik weer in Groningen.

maandag 22 augustus 2011

Het filmpje

Manon is al 3 dagen niet meer jarig. Bovendien is de laatste avond in Hanoi het enige moment dat ik dit filmpje nog ongegeneerd kan vertonen. De felicitatie.

Vluchtschema terugreis

Niet in de war raken.
De terugreis staat onder de streep. :)

Kookles: Food from Hanoi

Vanochtend heb ik weer een kookles gevolgd. Zeer informatief, ook leuk, maar niet half zo lekker als de vorige. Deze was meer culinair, waardoor we (ik en een Japanse) creatieve varianten op traditionele gerechten hebben gemaakt.

We gingen eerst naar de markt daar hebben we uitgebreide uitleg gehad van de Australische eigenares van het kookcentrum. Het scheelt toch wel hoor, als iemand je iets vertelt die goed Engels spreekt. Ik kocht er nog een fles 1ste klas visolie. Een ingrediënt dat in bijna elk Vietnamees gerecht voorkomt. Dus zet de pannen maar vast klaar. O ja, we hebben nog geroosterde zijderupsen gegeten, een delicatesse hier. En ook vers, ze vonden niet fijn in de pan. "Quick, make picture, funny.", zei de Vietnamese kok.

De kookles was ook leuk en eenvoudig. De Vietnamese keuken staat om zijn eenvoud bekend. We vonden beiden de loempiaatjes (met mayo) en een varkensvleesgerecht (met voornamelijk vet) niet echt lekker. De salade van de bladeren van de bananebloem en met o.a. reepjes varkensoor (eindelijk een keer gegeten) was wel erg lekker. Die had ik ook al een keer in een restaurant gegeten, maar dan met groene papaja. Vooral de dressing is erg lekker, en ook de varkensoor.

Terug in Hanoi

Zaterdag voelde ik het aankomen: de dunne. 's Avonds nog over de avondmarkt gelopen.

De avondmarkt heeft een lengte van 4 blokken en 3 wordt avonden achter elkaar gehouden. De kraampjes staan midden op straat in een dubbele rij en er lopen zoveel mensen dat je je alleen maar schuifelend kunt voortbewegen. En dan denk je, 'even geen brommers', maar niet heus dus ;). Er werden alleen prullaria verkocht en veel nep-merk tasjes, t-shirts, onderbroeken, broeken. Ook veel hoesjes voor mobieltjes, goedkope sierraden en veel plastic speelgoed. Kortom veel van niks.

Toen 'de dunne' me overviel (ging net goed hoor) ben ik snel naar het hotel gegaan; die nacht bijna niet geslapen en de hele zondag op bed gelegen. (Annelies, de Loperamide en ORS hebben hun werk goed gedaan). Zondagavond heb ik weer wat gegeten, maar het smaakte me nog niet.