maandag 22 augustus 2011

Kookles: Food from Hanoi

Vanochtend heb ik weer een kookles gevolgd. Zeer informatief, ook leuk, maar niet half zo lekker als de vorige. Deze was meer culinair, waardoor we (ik en een Japanse) creatieve varianten op traditionele gerechten hebben gemaakt.

We gingen eerst naar de markt daar hebben we uitgebreide uitleg gehad van de Australische eigenares van het kookcentrum. Het scheelt toch wel hoor, als iemand je iets vertelt die goed Engels spreekt. Ik kocht er nog een fles 1ste klas visolie. Een ingrediënt dat in bijna elk Vietnamees gerecht voorkomt. Dus zet de pannen maar vast klaar. O ja, we hebben nog geroosterde zijderupsen gegeten, een delicatesse hier. En ook vers, ze vonden niet fijn in de pan. "Quick, make picture, funny.", zei de Vietnamese kok.

De kookles was ook leuk en eenvoudig. De Vietnamese keuken staat om zijn eenvoud bekend. We vonden beiden de loempiaatjes (met mayo) en een varkensvleesgerecht (met voornamelijk vet) niet echt lekker. De salade van de bladeren van de bananebloem en met o.a. reepjes varkensoor (eindelijk een keer gegeten) was wel erg lekker. Die had ik ook al een keer in een restaurant gegeten, maar dan met groene papaja. Vooral de dressing is erg lekker, en ook de varkensoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten