dinsdag 9 augustus 2011

Cat Ba National Park

Vandaag heb ik Nationaal Park gezien. Om 6 uur opgestaan. Ik had een wekker gezet, maar dat is hier niet nodig. Bijna iedereen is vroeg wakker en dat zal iedereen weten ook. Met de openbare bus naar het park. Had ik nog niet gedaan en dat is leuk. Onderweg pikken we niet alleen mensen op, maar ook dozen en zakken. Die worden dan een eind verderop weer opgewacht en er uit gehaald. Jammer dat ik er niets van versta. Het is een heel sociaal gebeuren; op zo'n eiland kent iedereen elkaar natuurlijk.


De tocht door het oerwoud was redelijk zwaar. Over 5 bergen en ik heb al mijn vocht uitgezweet. Tijdens het wachten op de bus bedacht ik dat ik geen deo had opgedaan. Ik dacht aan vochtplekken rond mijn oksels.  Ha. Mijn t-shirt en broek waren van voor tot achter zeiknat. Mijn armen en benen dropen van het zweet. Mijn handen waren na een uur gerimpeld alsof ik in bad had gelegen. Heel vaak nieuwe antimug gespoten; veel muggen.  Het lag niet aan mij de andere 3 (Belg en Fransen) hadden hetzelfde. Het had nog geregend tot we er aankwamen. Hoe vochtig het was kun je ook zien aan de waas op de foto. M'n telefoon was nogal dampig van binnen. 

Zo'n jungle is wel geweldig hoor. Heel veel spinnen gezien. En groen. Vooral groen. Ik denk dat ik 5 bloemen heb gezien. En vuurrode krabben. O en ook nog anderen flora en fauna. Het was 8 km berg op en af en 7 km vlak. Lonely Planeten schrijft: 'a trekking not to be taken lightly'. Het laatste uur was zo glibberig en de rotsen zo puntig dat je daar echt niet moet komen te vallen. Let wel: er komen massa's toeristen die die ene trekking doen. En de gids loopt hem 5x per week, jaar in jaar uit. 

Heel lekker geluncht Viet Hai (zie kaartje eerder) en met een bootje naar een strandje gevaren en gezwommen in warm water.

3 opmerkingen:

 1. Wauw... wat een mooie foto's plaats je op je weblog!! Je geniet lekker en bent mobiel per scooter. Gaaf! Liefs, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Chris! En na dit alles heb je nog twee weken ;-)

  Over de flora en fauna in Cat Ba:
  Vietnam biedt een verscheidenheid aan flora en fauna en dit is vooral op het eiland Cat Ba te vinden. Om je enig idee te geven: er zijn 745 florasoorten, die behoren tot 123 families, inclusief 300 soorten medicinale planten. Ook zijn er 32 verschillende soorten zoogdieren, 69 vogelsoorten en 20 soorten reptielen.

  We willen wel foto's zien hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die foto's komen nog wel. In Ninh Binh lukt het vast wel. Het zijn er niet veel. Het is meer hard werken dan foto's maken. Zit nu in een bus in Hai Phong.

  BeantwoordenVerwijderen