maandag 15 augustus 2011

Pu Luong, zondag 14-8

Rond 8 uur ontbeten, alleen, de rest had al gekookte rijst gegeten. Sõn maakte gebakken mie met varkensvlees en groenten voor mij.

Die dag hebben we van alles bekeken. We reden eerst naar de markt. Daar deed Sõn boodschappen voor lunch en diner. De gastvrouw van de komende homestay daar ontmoet; ze nam de ingrediënten mee, waaronder een levende kip (foto). We hebben veel kilometers gemaakt en veel plekken bekeken en overal foto's gemaakt.

Om half 1 kwamen we bij de tweede homestay. Toen werd net de kip geslacht. Dit huis was op dezelfde manier gebouwd en ingedeeld. Zij hadden het veel minder druk. Hoewel ze wel bezig bleven. Terwijl zij Kookten genoot ik van hun uitzicht; een vallei met rijstvelden met overal grote rotsen verspreid.

Om 1 uur zaten we aan tafel voor de lunch. Ze kookten met z'n drieën en de kip hoefde alleen stuk gehakt en gekookt, dus daar zat de tijd niet in. We kochten ook tofu en die was wel heel erg lekker klaar gemaakt. Ze hadden ook een dochter van 9. Mooi om te zien met welk gemak zij een kom rijst met stokjes naar binnen werkt.

We rustten tot 4 uur en hebben een wandeling door de valleien gemaakt. Mooie vergezichten en veel uitleg gekregen over alles dat daar groeit en bloeit. Sõn vertelde sowieso, gevraagd en ongevraagd, veel over het leven in Pu Luong.

Toen we bij het huis terugkwamen, zaten daar de Fransen die ook de trekking in Cat Ba deden. Zij waren net aan komen lopen met hun gids.

We aten met z'n achten een verscheidenheid aan gerechten. Heel erg lekker. Ook weer met bier. En rijstwijn en veel proosten en bijschenken.

De slaapplekken werden klaargemaakt. We sliepen weer vroeg. Net als de avond er voor heb ik nog even zitten kletsen met Sõn. Hij praatte meer en dan blijkt maar weer dat ook de Vietnamezen snel het effect van alcohol merken ;).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten